nieuws

VVKH ontwerpt brede school in Utrecht

Geen categorie

Verheijen van Rijswijk Knappers de Haan architecten uit Leiden is uit vijf bureaus gekozen om het ontwerp te maken voor een brede school aan de Duurstedelaan in Utrecht.

VVKH ontwerpt brede school in Utrecht

 

 

 

 

Het gebouw komt midden in een wederopbouwwijk in het zuiden van Utrecht en zal huisvesting bieden aan drie lagere scholen, een kinderdagverblijf en een breed programma van wijk- en school gerelateerde functies.

VVKH Brede school

In het ontwerp van de brede school zijn de verschillende functies rond een grote centrale entreeruimte georganiseerd, die als een dorpsplein voor de hele wijk zal gaan functioneren.De sportzaal steekt hier bovenuit en vormt het dak van het plein.

VVKH Brede school

De scholen hieromheen sluiten in materiaal en schaal aan bij de omliggende wijk. Binnen deze verbindende schil, die doorloopt in de gevels en de pleinbegrenzing, wordt de eigen identiteit van de verschillende scholen gewaarborgd met een geheel eigen silhouet.

Eerder gepubliceerd: Brede school De Waterlelie in Leidschendam door VVKH Architecten

 

Reageer op dit artikel