nieuws

Verbindend ornament wint ideeënprijsvraag Oogbrug

Geen categorie

Rogier Groeneveld van bureau Mens als Maat is met zijn inzending ‘Verbindend ornament’de winnaar van ideeenprijsvraag voor een luchtbrug tussen de gebouwen van Het Oogziekenhuis Rotterdam en Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen. Hij bedacht een luchtbrug die de gebouwen, niet alleen fysiek, maar ook architectonisch met elkaar verbindt.

Verbindend ornament wint ideeënprijsvraag Oogbrug

 

 

Met een lange, horizontale lijst met decoratief en repetitief patroon wordt met het plan Mens als Maat aangesloten op het architectonisch idioom van beide gebouwen. Ook met de vraag van het ziekenhuis om rekening te houden met de in het ziekenhuis centraal staande filosofie van angstreductie is in dit ontwerp rekening gehouden: een borstwering moet de patiënten een veilig gevoel geven.

Eyecatcher

Volgens de jury is de brug een “absolute eyecatcher, die zich op effectieve en spectaculaire manier bedient van zware symboliek. Architectonische symboliek vanwege het gedecoreerde modernisme, maatschappelijk vanwege de associaties met Oriëntaalse motieven. Alle bouwkundige ingrediënten zijn eigenzinnig aan elkaar geknoopt en waardoor een slimme verbinding ontstaat, zowel visueel als thematisch.”

 2e prijs Oogbrug prijsvraag - Walk of frame Walk of frame. Ill. Laura van Dullemen

Twee en drie

Tweede werd Walk of frame door Sacha Buck (1982), Laura van Dullemen (1982), Alex van Buren (1976) en Yaron Loman (1978) – De Organisatie, Rotterdam. De derde prijs ging naar Een verbinding met visie – Meindert Spijksma (1980) en Sicco de Haas (1977) – StudiOzo, Voorschoten

3e prijs prijsvraag oogbrug - Studio Ozo
Het plan van StudiOzo, Voorschoten

Reageer op dit artikel