nieuws

Toren Coop Himmelb(l)au in aanbouw

Geen categorie

De bouw van de Europese Centrale Bank (ECB) in Ostend in Frankfurt is met een vertraging van twee jaar gestart. Het ontwerp van Coop Himmelb(l)au bestaat uit een dubbele toren zonder voor- of achtergevel.

Toren Coop Himmelb(l)au in aanbouw

 

 

 

De prijs van het gebouw bedraagt 850 miljoen euro. Dit bedrag is gebaseerd op het prijsniveau van 2005. In dit bedrag is ook de herinrichting van een park aan de voet van het gebouw opgenomen. De oplevering wordt in 2014 verwacht.

In het gebouw wordt de uit 1928 stammende Grossmarkthalle geïntegreerd. In dit gebouw werden tijdens de Tweede Wereldoorlog de joden bijeengedreven voordat ze werden gedeporteerd naar de concentratiekampen. Het gebouw deed na deze periode dienst als markthal.

House of Music in Aalborg

Het ontwerp van Coop Himmelb(l)au kende op voorhand al genoeg problemen. Omdat de aanbesteding te duur dreigde uit te vallen kon de ECB voor het begrote bedrag van een half miljard euro geen aannemer vinden. De kosten werden gedrukt door de aanbesteding te verdelen over afzonderlijke pakketten.


Martin Luther Kingkerk in Hainburg

Coop Himmelb(l)au begint binnenkort aan de bouw van twee projecten. Het House of Music in Aalborg en de Martin Luther Kingkerk in Hainburg.

Reageer op dit artikel