nieuws

Start bouw BSH hoofdkantoor op park 20|20

Geen categorie

KOW heeft in opdracht van BSH het ontwerp gemaakt voor het nieuwe hoofdkantoor dat in november 2010 zijn deuren opent. Het project wordt gebouwd volgens de C2C normen van William McDonough en Michael Braungart. Het gebouw is onderdeel van het masterplan Park 20|20 dat William McDonough + Partners EU ontwierp. McDonough ontwierp in samenwerking met KOW het BSH kantoorgebouw.

Start bouw BSH hoofdkantoor op park 20|20

 

Het nieuwe BSH hoofdkantoor gaat de merken Bosch, Siemens, Gaggenau, Neff en Solitaire huisvesten. Het gebouw krijgt een oppervlakte van 8000 m2. Volgens architect David Goehring van William McDonough + Partners EU vertegenwoordigen het park en BSH een nieuwe manier om inspirerende werkplekken volgens de C2C gedachte te realiseren.

BSH park 2020

Park 20|20 is een zeven hectare groot terrein nabij Schiphol. Op het terrein komt 120.000 m2 aan kantoorruimte en winkels. Het gebied wordt de komende acht jaar in verschillende fases ontwikkeld. KOW is gekozen als uitvoerend architect van het masterplan van William McDonough + Partners.

Park 2020 Park 20|20

Vorige week heeft het masterplan een prijs gewonnen van de American Society of Landscape Architects (ASLA). Volgens de jury is het project een “prachtig uitgevoerde studie waarin is nagedacht over alle aspecten van duurzaamheid, planning en de locatie.”

Reageer op dit artikel