nieuws

Stadslaboratorium Schieblock officieel van start

Geen categorie

Wethouder Hamit Karakus van Wonen en Ruimtelijke Ordening heeft gisteren het startschot gegeven voor de verbouwing van het Schieblock aan de Schiekade in Rotterdam. Het gebouw krijgt een tijdelijke functie als stadslaboratorium, waar interdisciplinair kan worden gewerkt aan nieuwe manieren om de stad te transformeren.

Stadslaboratorium Schieblock officieel van start

Bureau ZUS (Zones Urbaines Sensibles) en CODUM namen het initiatief tot het stadslaboratorium om het gebied rond het Centraal Station aantrekkelijk te houden tijdens de grootscheepse bouwprojecten aldaar. Het idee is met steun van eigenaar LSI project investment en de gemeente Rotterdam uitgewerkt tot een vijf-jaren plan.

Achtergrond

Rondom het Centraal Station wordt gewerkt aan ‘Rotterdam Central District’: de bruisende stadsentree van Rotterdam. De ontwikkeling neemt nog een aantal jaren in beslag. Door het Schieblock en het omliggende gebied in te richten als een testsite kunnen ideeën in een vroeg stadium worden getoetst aan de realiteit: publieke ruimte op niveau, een mix van functies en verbindingen met de omgeving. Zo wordt gaandeweg extra waarde aan het gebied toegevoegd.

Meedoen?

Het Schieblock wordt een werk- en ontmoetingsplek voor iedereen uit binnen- en buitenland die zich op een of andere wijze bezighoudt met stedelijke ontwikkeling. De komende weken is het Schieblock-infocentrum geopend voor creatieve bedrijven en organisaties die interesse hebben om een studioruimte te huren, een debat te organiseren of anderszins betrokken te worden bij het project.

Reageer op dit artikel