nieuws

RIBA-prijswinnaars bekendgemaakt

Geen categorie

Dit jaar kenmerken de winnende projecten van de RIBA Awards zich door hun diversiteit. Zowel kleine interventies, zoals een toiletgebouwtje voor buschauffeurs, als grote gebouwen zoals het energieverdeelstation voor de Olympische spelen van 2012 vielen in de prijzen. Naast grote namen, zoals Zaha Hadid, Tony Fretton Architects en David Chipperfield, staan er ook jonge architectenbureaus op de lijst, waarvan sommige met hun eerste gerealiseerde project.

RIBA-prijswinnaars bekendgemaakt

Grote winnaar deze editie is Rick Mather Architects, die vier prijzen in de wacht sleepte.

“Nog genoeg inspirerende opgaven”

RIBA directrice Ruth Reed liet in een statement weten dat de crisis Britse architecten niet ongemoeid heeft gelaten, maar dat de winnende projecten laten zien dat er nog steeds geweldige en inspirerende gebouwen worden gebouwd, zowel in eigen land als overzees. ‘The RIBA Awards reflect not only the state of British architecture but also that of its economy. In the midst of the deepest recession in the 45 year history of the RIBA Awards, this year’s awards demonstrate that although times might be hard for architects, there are still great buildings being built throughout the country and overseas. The RIBA Awards always give an opportunity for gem-like small projects and less established practices to shine through and this year is no exception. Far from being a size prize, the RIBA Awards are for buildings that offer value to people’s lives. I am looking forward to seeing an exciting RIBA Stirling Prize shortlist.’

De volgende prijswinnaars zijn het afgelopen jaar gepubliceerd in de Architect én op productie.dearchitect.nl:

Reageer op dit artikel