nieuws

Plus architecten bouwt catamaranwoning

Geen categorie

Plus architecten (Ewoud Netten en Bart Spee) bedachten als toevoeging aan Nederland Deltaland, een Catamaranhuis dat duurzaam, drijvend, verplaatsbaar, oriëntatievrij, zelfvoorzienend en doorvaarbaar is. In het regelbare passiefhuis kunnen alle mogelijke idealen over ecologie, technologie, klimaat, duurzaamheid, flexibiliteit, autarkie en energie zich samenvatten.

Plus architecten bouwt catamaranwoning

 

De woning is rechtstreeks vanaf een ‘solar-boot’ toegankelijk. In de woning zijn verschillende verblijfsruimten, variërend van lange smalle half onder de waterspiegel tot open ruimten met overhoekse vergezichten en een windluw dakterras. De op de gevel aangebrachte zonnecellen en een geruisloze ‘energywall’ op het dak zorgen voor de energievoorziening van het huis. Compacte systemen en een gesloten watersysteem maken het huis onafhankelijk van Nuts-bedrijven.

Lichtgewicht fundatiesysteem

Het ontwerp van Plus architecten drijft op een lichtgewicht, demontabel en herbruikbaar HDPE-waterfundatiesysteem waarbij de waterpasligging automatisch wordt getrimd voor een optimaal wooncomfort en de fundatiebak tevens functioneert als verblijfsruimte. Daarnaast is de woning geheel ingericht met speciaal ontwikkeld C2C meubilair.

Reageer op dit artikel