nieuws

Nieuwe directeur voor Storefront New York

Geen categorie

Uit zeventig kandidaten heeft de directie van Storefront for Art and Architecture unaniem gekozen om Eva Franch te benoemen tot directeur van het platform voor innovatie in kunst, architectuur en de bebouwde omgeving. De benoemding is in maart bekrachtigd en Franch gaat aan het einde de zomer daadwerkelijk aan de slag.

Nieuwe directeur voor Storefront New York

De Catelaanse architect Eva Franch studeerde onder andere aan de TU Delft en aan ETS Arquitectura Barcelona waar zij in 2003 met lof haar Master behaalde. Ook volgde zij studies aan de Princeton University, hier behaalde zij de M.Arch II titel. Op dit moment is Franch actief als architect, onderzoeker en leraar. Mede vanwege haar brede internationale ervaring, ziet Storefront de komst van Eva Franch met enthousiasme tegemoet. Ze heeft alle benodigde eigenschappen om te zorgen dat Storefront een belangrijke partner blijft in het internationale debat over kunst, architectuur en stedebouw, aldus Peter Guggenheimer, president van de directie.

Storefront for Art and Architecture is in 1982 opgericht. De non-profit organisatie heeft tot doel het bevorderen van innovatie in architect, kunst en ontwerp. Dit doet zij onder meer door het organiseren van tentoonstellingen, discussies, lezingen, conferenties en diverse publicaties.

Reageer op dit artikel