nieuws

Nederlanders derde in Chinese prijsvraag

Geen categorie

Als enige westerlingen is het Nederlandse ontwerpteam bestaande uit Nard Buijs, Floris Peek en Alexander van der Meer, derde geworden in de open ideeënprijsvraag ‘Hong Kong Boundery Crossing Facilities’. Het team van Siming Chen, Xincheng Lin, Liang Wu, Jin Zhou, Yuxin He en Yimin Yang uit China is de winnaar in deze groep.

Nederlanders derde in Chinese prijsvraag

 

In de prijsvraag moesten ideeën worden aangedragen voor de nieuwe grensovergang tussen Hong Kong en China. Deze maken een belangrijk deel uit van een grote infrastructurele ontwikkeling: de Hong Kong-Zhuhai-Macao Brug. Naast het bestaande vliegveld (Lantau Airport) staat een nieuw op te spuiten eiland gepland. Hierop moet de nieuwe grensovergang vorm krijgen.

De Hong Kong Boundery Crossing verschilt door zijn locatie van andere grensovergangen. Het voorgestelde plan, een eiland, biedt volgens de Nederlandse inzending niet genoeg potenties. In plaats van een eiland bedachten zij bruggen als grensovergang. De gebouwen en de landschappelijke elementen komen samen in een object dat tussen het water en de lucht lijkt te zweven.

Reageer op dit artikel