nieuws

Luxe ecologische vakantievilla’s

Geen categorie

Voor wie nog geen vakantiebestemming heeft zijn de luxe ecologische vakantievilla’s in Bali op het vakantiepark Alila Villas Uluwatu misschien een optie. De luxe woningen zijn een ontwerp van WOHA Architects uit Singapore.

Luxe ecologische vakantievilla’s

 

 

 

Het resort bestaat uit 34 luxe villa’s en een hotel met 40 suites. Het vakantiepark ligt aan de zuidkust van Bali op het schiereiland Bukit. De woningen zijn zo gepositioneerd om volop te kunnen genieten van het panoramische uitzicht over zee en horizon.

 

Het ontwerp van Woha Architects verwijst door zijn moderne lijnen en detaillering met traditionele materialen naar de Balinese cultuur en gebouwd erfgoed.

De terrassen zijn gemaakt van los opgestapelde kalkstenen rotsblokken. Het hellende dak is ontwikkelt met behulp van vulkanisch puimsteen. Balinese rots samen met lokale varens en vetplanten dienen als natuurlijk isolatiemateriaal.

De hotelkamers zijn ontworpen als bewoonde tuinen. De tuinmuren vormen de muren van de kamer. Elke villa heeft een eigen zwembad met een eigen strandhut met uitzicht op zee.

Behoud van natuur

De natuur is in het masterplan niet aangetast. Grote bomen worden behouden of verplant. De vegetatie op de locatie van het hotel is onderzocht en gedocumenteerd. Exemplaren zijn verstuurd naar Kew Gardens voor identificatie. Op de locatie wordt gebruik gemaakt van inheemse planten uit een op het eiland gevestigde kwekerij. De inheemse tuinen vergen hierdoor minder water en stimuleren lokale dieren en vogels om op het eiland te blijven.

Ook de gebruikte materialen zijn afkomstig uit het gebied. Ambachtslieden in Java en Bali hebben de meubels, lampen en accessoires gemaakt.

Om te voldoen aan de milieueisen is een milieuplan opgesteld waarin onder andere het regenwater wordt opgevangen en hergebruikt voor het water in de vijver. Het afvalwater gaat om in een grijs water circuit voor het besproeien van planten en toiletspoeling. De overhangende terrassen zorgen voor een natuurlijke koeling. Het water wordt verwamd met behulp van warmtepompen. De zwembaden zijn gevuld met zoutwater.

Wie gebruik wil maken van de vakantiewoningen op Uluwatu moet rekening houden met een prijs van 800 euro per nacht.

 

 

 

Reageer op dit artikel