nieuws

Geen nieuw dans- en muziektheater op het Spuiplein in Den Haag

Geen categorie

Ruim de helft van de stemmers op onze poll van afgelopen week is niet alleen tegen het nieuwe dans- en muziektheater op het Spuiplein in Den Haag, maar spreekt zich uit tegen de hele gang van zaken rond het gebouw. Er ontstond ophef over het project, omdat een groep van dertig prominente Hagenaars zich tegen het nieuwe theater uitsprak.

Geen nieuw dans- en muziektheater op het Spuiplein in Den Haag

Volgens hen is het plein niet geschikt voor een dergelijk groot gebouw en zijn de selectiecriteria ook nog eens zo opgesteld dat jonge architecten, anders dan beloofd, geen kans krijgen. Slechts twee procent van de stemmers is voor het gebouw, maar tegen de locatie. 43% is voor het hele plan.

Achtergrond

De ongeruste promintenten, waaronder architect Peter Drijver en de voormalige PvdA-wethouders Peter Noordanus en Constant Martini, hebben hun kritiek per brief aan de verantwoordelijk wethouder gestuurd. Architect Mark Graafland van het Haagse Bureau Kroner: “Wederom leidt een Europese aanbesteding tot discussie; het zou de nieuwe gemeenteraad van Den Haag sieren deze discussie echt te voeren en zich open te stellen voor alternatieven, in plaats van zich te voegen naar een slecht voorgekookt traject met een zeer twijfelachtig resultaat.”

Een artikel van Mark Graafland over dit onderwerp is te lezen in het juni-nummer van de Architect.

De stelling van deze week:

Tien jaar Belvedere-beleid heeft niets opgeleverd.

Reageer op dit artikel