nieuws

Eervolle vermelding voor WHIM architecture

Geen categorie

WHIM architecture heeft met het project ‘Not Too Old’ een eervolle vermelding gekregen in de New Aging Competition 2010. Uitschrijver, de Universiteit van Pennsylvania, is op zoek naar progressieve architectuurontwerpen (gerealiseerd of conceptueel) voor ouderen waarbij zij de mogelijkheid krijgen een waardig leven te leiden.

Eervolle vermelding voor WHIM architecture

 

In het project Not Too Old van WHIM architecture krijgen de 60-plussers een compacte woonunit die makkelijk is te onderhouden. Daarbij krijgen zij de mogelijkheid gebruik te maken van de voorzieningen binnen het complex als een zwembad, een fitnessruimte, drie tennisbanen, twee sportvelden, drie restaurants, drie (lounge-) cafés, een danszaal, een bioscoopruimte, vier wasserettes en vijf winkels. Door deze voorzieningen beschikbaar te maken voor de hele wijk, ontstaat een centrum met een mix aan leeftijden en waardoor ouderen bewust deel blijven uit maken van de samenleving.

Het complex bestaat uit een schil van woningen, waarbinnen zich de diverse voorzieningen bevinden. Om een duidelijke relatie aan te gaan met de omgeving en om de toegankelijkheid van het complex te bevorderen, is de woningschil op diverse plaatsen opgetild, ondebroken en geperforeerd.

Reageer op dit artikel