nieuws

De architect als ontwikkelaar

Geen categorie

De helft van de stemmers op de poll vindt dat architecten zich ook moeten opwerpen als ontwikkelaar. Dit is volgens hen de enige manier om de kwaliteit van de gebouwde omgeving te waarborgen, tegen de stroom van winstmaximalisatie in.

De architect als ontwikkelaar

De andere helft is juist van mening dat het ten koste gaat van de kwaliteit van de gebouwde omgeving als de architect aan het ontwikkelen slaat. Dan houdt hij immers onvoldoende tijd over om te ontwerpen.

Dans- en muziektheater

Deze week kunt u stemmen over een nieuw dans- en muziektheater op het Spuiplein in Den Haag. Dertig prominente Hagenaars, waaronder de architect Peter Drijver en de voormalig PvdA-wethouders Peter Noordanus en Constant Martini, hebben de gemeente een brief gestuurd met hun kritiek op de plannen. Zij zijn bang dat de sfeer op het Spuiplein verslechtert en vinden de procedure niet eerlijk. Wat vindt u? Geef uw mening in onze nieuwe poll.

Reageer op dit artikel