nieuws

België profileert haar design

Geen categorie

In het najaar vinden in België twee grote designevenementen plaats, Design September in Brussel en de Internationale Design Biënnale van Luik.

België profileert haar design

Design September vindt plaats van 9 september tot en met 1 oktober in Brussel. Omdat de 4e editie van dit festival ruim 80 evenementen telde en het open karakter in het geding kwam, concentreert de selectie van de komende editie zich op een vijftigtal evenementen.

Designgolf

Verenigingen, instellingen en andere organisaties stellen een gevarieerd programma voor: tentoonstellingen, conferenties, filmvertoningen, debatten, bezoeken aan ateliers van ontwerpers, vlooienmarkt, stadsparcours en twee grote tentoonstellingen, in het Atomium en De Elektriciteitscentrale.

Nationaal en internationaal

Design September promoot Belgische ontwerpers, maar richt zich ook sterk op de internationale wereld met werk van designers als Michele de Lucchi, Harri Koskinen, Kiki Van Eijk en Ineke Hans.

Vloerkleed Pompons van Laure Kasiers

Vloerkleed Pompons van Laure Kasiers. 

Internationale Design Biënnale van Luik

Van 1 oktober tot en met 14 oktober staat de 5e editie van de Internationale Design Biënnale van Luik in het teken van de natuur. Flora, fauna, milieu, ecologie en ook de nabootsing van de natuur, van de dieren, oftewel biomimicry, zijn de gespreksonderwerpen. De hoofdtentoonstelling is ‘Design Nature’, met werken van ruim zestig door een internationale jury geselecteerde ontwerpers. Op indrukwekkende of vreemde locaties kan het publiek totaal nieuwe ‘one man shows’ of originele overzichtstentoonstellingen uit Taïwan, Denemarken, Duitsland of Portugal ontdekken.

Interdisciplinair

De Biënnale houdt zich tegelijkertijd bezig met vele andere disciplines zoals kunst, mode, muziek en gastronomie. In 2010 krijgen mode en architectuur speciale aandacht. Met de steun van vele zowel publieke als privé partners, toont de Biënnale drie weken lang een uitzonderlijke keuze van hedendaagse ontwerpen, in musea, galeries of andere alternatieve podia.

 Kado Vases van Michele de Lucchi.

De persconferentie voor beide evenementen vindt plaats op dinsdag 25 mei om 11 uur in Wiels, Van Volxemlaan 354 in Brussel.

 

 

Reageer op dit artikel