nieuws

Van der Woud wint Maaskantprijs

Geen categorie

De Rotterdam-Maaskantprijs 2010 is gewonnen door prof.dr. Auke van der Woud. De Groningse hoogleraar architectuur- en stedenbouwgeschiedenis krijgt de onderscheiding omdat hij zich heeft verdiept in, en nieuw licht heeft geworpen op, de architectuurgeschiedenis

Van der Woud wint Maaskantprijs

 

 

Volgens de jury van de Stichting Rotterdam Maaskant heeft “Van der Woud een monumentaal, oorspronkelijk en gezaghebbend oeuvre opgebouwd dat nog lang zijn waarde zal behouden”.

Van der Woud begon zijn carrière als conservator bij het Kröller-Müller Museum in Otterlo. In 1987 promoveerde hij cum laude met zijn proefschrift ‘Het Lege Land’. Tussen 1990 en 2002 was hij hoogleraar Architectuurgeschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam en sindsdien is hij hoogleraar Architectuur- en Stedenbouwgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. In een filmpje op de website van de RUG geeft Van der Woud zijn mening over Berlage.

Architectuur stimuleren

De Rotterdam-Maaskantprijs wordt uitgereikt aan diegenen die het debat over architectuur, landschapsinrichting en stedebouw stimuleren. Dit kan zijn door publicaties, onderwijs of opdrachtgeverschap. De prijs, bestaande uit een geldbedrag van 25.000 euro, een oorkonde en een subsidie voor een communicatieve uiting’ wordt in de even jaren uitgereikt.

Eerdere laureaten

De prijs wordt op 29 oktober uitgereikt. Eerder is de onderscheiding gewonnen door Adri Duivesteijn (2008), Elma van Boxel en Kristian Koreman van bureau ZUS (2007), Carel Weeber (2006) en Oliver Thill van Atelier Kempe Thill

Reageer op dit artikel