nieuws

UPLabs: e-Toerisme en e-Cultuur op de Westergasfabriek

Geen categorie

De Westergasfabriek in Amsterdam presenteert UPLabs: Urban Park Laboratories. Vanaf 1 mei kunnen bezoekers de eerste Uplabs digitale projecten in het cultuurpark beleven.

UPLabs: e-Toerisme en e-Cultuur op de Westergasfabriek

Kunstenaars en creatieven hebben locatieve, mobiele en digitale technieken gebruikt om het park te verrijken met kunst, cultuur en geschiedenis. Met de QR Parklezer*1, tien verschillende GPS Tours*2, de Tijdkijker*3, drie Fluisterbanken*4 en Urban Screens*5 grasduinen bezoekers van het park op een speelse manier door de rijke historie en de creatieve energie van de Westergasfabriek. Stemmen uit het verleden komen tot leven; je kunt een blik achter de gevels werpen; een Japans sprookje wordt verteld en gewandeld; de gebouwen krijgen nieuwe glans door de ogen van de renovatie architect.

Virtuele en fysieke bezoekers kunnen actief deelnemen aan Uplabs. Het is een open, vernieuwende en cultuurminnende interactieve parkgemeenschap. Het is gratis toegankelijk voor iedereen.

1.    QR Parklezer: zie je een bord met een QR code, dan is er iets bijzonders te vinden op het internet over die plek. De code kun je eenvoudig scannen en uitlezen met de QR-applicatie op je mobiele telefoon.

2.    Westergas GPS Tours: met je mobiele telefoon of PDA wordt het park een podium voor fictie, games en documentaires.

3.    De Tijdkijker: deze lijkt op een toeristische kijker, maar kan veel meer. Kies het gebouw of de plek waar je meer van wilt weten. Met een druk op de knop, zoom je in en ga je op reis door de tijd.

4.    Er staan drie Fluisterbanken in het park. Zodra je er op gaat zitten, hoor je verhalen van andere bezoekers. Je kunt ook zelf een verhaal vertellen.

5.    Urban Screens: in het park en in de gebouwen staan interactieve schermen, die worden gebruikt voor actuele informatie. Maar ze gaan ook dienen als expositieruimte voor speciale projecten en als prikbord voor bezoekers.

Reageer op dit artikel