nieuws

Uniek ritueel crematie

Geen categorie

De Nieuwe Ooster, begraafplaats en crematorium van de gemeente Amsterdam, begint dit najaar met een ingrijpende verbouwing om te kunnen voldoen aan de Europese milieueisen. Architectenbureau Henket & partners maakte een ontwerp voor de Rijksmonumentale aula.

Uniek ritueel crematie

 

 

Een moderne, ten opzichte van de grond opgetilde, aanbouw biedt ruimte aan een vernieuwend ritueel. De kist met de overledene stijgt na afloop van de crematieplechtigheid op naar het crematorium.

Het afscheidsritueel kan plaatsvinden in aanwezigheid van de nabestaanden. De aula komt in de loop van 2011 gereed. De verbouwing vindt plaats buiten de gebruikelijke werktijden zodat de uitvaartplechtigheden, die dagelijks in de aula plaatsvinden, niet worden gestoord.

Eerdere projecten van Henket partners zijn het Teylersmuseum in Haarlem, Sanatorium Zonnestraal in Hilversum en het De Vriese paviljoen van museum Boymans Van Beuningen in Rotterdam. Het ontwerp van de aula van De Nieuwe Ooster is van de hand van Janneke Bierman en Hubert-Jan Henket.

Reageer op dit artikel