nieuws

Ronday Winkelaar Architecten zoekt het water op

Geen categorie

Architectenbureaus hebben dankzij de crisis meer tijd om te investeren in conceptvisies. Zo ook Ronday Winkelaar Architecten uit Amsterdam. Het bureau bedacht de prijsvraag ‘Watergaten’. De prijs bestaat uit een door het bureau gemaakt schetsplan voor die gemeente die een passende locatie met mogelijkheden voor een waterwoonplan.

Ronday Winkelaar Architecten zoekt het water op

 

Watergaten is volgens Ronday Winkelaar Architecten een nieuwe visie op drijvend wonen. Het concept bestaat uit een betonnen bak die het water wegdrukt. Hierdoor ontstaat ruimte om in te bouwen. Er ontstaat een zogenaamd ‘watergat’ waarin een los volume geplaatst kan worden. De ontstane restruimte in deze bak wordt gebruikt als buitenruimte.

Watergaten

Reageer op dit artikel