nieuws

Nieuwe projecten Crisis- en herstelwet

Geen categorie

De lijst van projecten die met soepeler regels van de grond moeten komen, is door de ministerraad in het ‘besluit uitvoering Crisis- en herstelwet’ uitgebreid.

Nieuwe projecten Crisis- en herstelwet

 

 

 

 

 

 Stadshavens Rotterdam en Zaanstad Midden zijn aangewezen als ontwikkelingsgebieden. Dat stelt bestuurders in staat tijdelijk van milieunormen af te wijken, mits op termijn een betere situatie ontstaat.

Innovatieve experimenten

Drie projecten zijn aangewezen als innovatieve experimenten die ook mogen afwijken van wettelijke bepalingen. Voorwaarde is dat ze bijdragen aan het bestrijden van de crisis. Het gaat om miniwindturbines op gebouwen in Amersfoort, Houten, Nieuwegein en Utrecht, een eco-iglo-project in Leeuwarden en een zuigercompressor-windturbinecombinatie in Leeuwarden.

Rotterdam Central District

Nationaal belang

Verder zijn ook ziekenhuizen, onderwijsgebouwen en zorginstellingen aan de wet toegevoegd. Ook is het aantal projecten dat van ‘nationaal belang is’ uitgebreid. Het betreft de FlorijnAs in Assen, Rotterdam Central District en Stationsgebied Utrecht.

 Jaarbeursplein Utrecht versneld uitgevoerd

Wegenbouw

Op het gebied van wegenbouw, wordt het project N18 (Varsseveld-Enschede) toegevoegd. Daarmee geeft de regering gehoor aan een motie van Roefs (PvdA) en Koopmans (CDA). In nieuwe besluiten kan de lijst langer worden.

Bron: Cobouw

Reageer op dit artikel