nieuws

Milieu- en energietechnologieprijs voor Sunlighthouse

Geen categorie

Het ‘actieve huis’ Sunlighthouse (Oostenrijk) heeft al voor zijn oplevering een prijs gewonnen. De woning kreeg de ‘special award’ van de Austrian National Awards for environment & energy technology. Het huis krijgt de prijs vanwege het innovatieve ontwerp, de hoge mate van vernieuwing en het marktpotentieel.

Milieu- en energietechnologieprijs voor Sunlighthouse

De woning is zo ontworpen dat hij na 30 jaar voldoende schone energie heeft gegenereerd om de CO2 uitstoot van de bouw en het gebruik te compenseren. Dit zonder afbreuk te doen aan het wooncomfort van de gebruiker. Sunlighthouse maakt onderdeel uit van het project Model Home 2020, waarmee de VELUX Groep een bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van energiebesparende producten en bouwmethodieken waarbij het leefcomfort van de gebruikers wordt meegenomen. Tijdens dit project worden zes modelwoningen gebouwd. Sunlighthouse is de derde modelwoning. Eerder werden het Home for Life in Aarhus opgeleverd en de Green Lighthouse in Kopenhagen.

 sunlighthouse

Reageer op dit artikel