nieuws

Meyer en Van Schooten winnaar BNA Gebouw van het Jaar 2010, regio Delta

Geen categorie

Het hoofdkantoor van rederij W. v.d. Zwan & Zn. in Scheveningen is de winnaar van BNA Gebouw van het Jaar 2010 Regio Delta. Het kantoor, een ontwerp van Meyer en Van Schooten Architecten, is volgens de jury een gebouw dat bij de zee past. Daarbij is de inpassing in het havengebied, een met tradities beladen gebied, geslaagd.

Meyer en Van Schooten winnaar BNA Gebouw van het Jaar 2010, regio Delta

 

 

Het gebouw in de Scheveningse Haven dient als landmark van een oer-Hollands familiebedrijf. Het robuuste gebouw staat op een landtong die aan drie zijden is omringd door water. De ruw, in het werk gestorte betonnen plint, herbergt de opslag en de keurruimtes.

 Meyer en van schooten BNA Prijs v.h. Jaar 2010 Regio Delta

In de bovenbouw, door Meyer en Van Schooten uitgevoerd in glas en staal, bevinden zich de kantoorruimtes en de ontvangstruimtes met uitzicht over de haven en de binnenkomende schepen. Een tweede huid beschermt het gebouw tegen de zeewind. V-vormige kolommen, die het gebouw dragen zijn geïntegreerd in het in- en exterieur. Een als brughoofd vormgegeven balkon met uitzicht op zee verwijst naar de scheepvaart.

 Meyer en van schooten BNA Prijs v.h. Jaar 2010 Regio Delta

Landelijke winnaar

Met deze benoeming tot regiowinnaar is het project ook genomineerd voor de landelijke BNA gebouw van het jaar 2010 prijs waarvan de winnaar op 22 april a.s. bekend wordt gemaakt.

Eerder zijn genomineerd:
Regio Oost: Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal, Arnhem door architectenbureau Koen van Velsen
Regio Noord West/Centrum: Schoolgebouw Panta Rhei, Amstelveen door Snelder Architecten
Regio Zuid: Topsporthal T-kwadraat en Ireen Wüst schaatsbaan, Tilburg door Bo.2 architectuur en stedenbouw

 

Reageer op dit artikel