nieuws

Meedraaiende drijvende woning

Geen categorie

Team 4D is de winnaar van de ontwerpwedstrijd Duurzaam Drijvend Wonen. De jury roemde de geniale eenvoud van het winnende ontwerp: een woning die met de seizoenen meedraait en daardoor efficiënt gebruik maakt van de warmte van de zon.

Meedraaiende drijvende woning

 

 

 

Samen met andere inzendingen vormt het ontwerp de basis voor de realisatie van een duurzame drijvende modelwoning die in IJburg komt te liggen en in 2012 ook te zien is op de Floriade in Venlo.

 4D wint prijsvraag Duurzaam Drijvend Wonen

Kennisplatform

De kennis van de deelnemers aan de ontwerpwedstrijd is gebundeld in een nieuw kennisplatform www.eatmyhouse.nl. Hierop kunnen consumenten, producenten, ontwerpers, ontwikkelaars en kenniscentra elkaar informeren op het gebied van duurzaam bouwen en wonen. Tevens zijn op deze site ook alle ingezonden ontwerpen te zien.

De ontwerpwedstrijd is een initiatief van Stadsdeel Oost-Watergraafsmeer in Amsterdam.

Reageer op dit artikel