nieuws

Leugenaarsbankje van Versseput Architecten

Geen categorie

Vanmiddag om twee uur wordt het nieuwe Leugenaarsbankje op de Anton Geesinkstraat in Utrecht ingewijd. Het zitmeubel vormt het slotakkoord van de verbouwingen rondom de voormalige politiepost Ondiep en vervangt het oude Leugenaarsbankje, dat gesloopt werd vanwege de komst van Hostel Hogelanden.

Leugenaarsbankje van Versseput Architecten

Versseput Architecten heeft het bankje ontworpen aan de hand van de wensen van omwonenden. Resultaat is een zigzag-vormig cortenstaal zitmeubel dat zowel de geborgenheid van een dug-out biedt als het extroverte perspectief van een tribune. De bank is zes meter lang en biedt plaats aan tien à twaalf mensen tegelijk. Het ontwerp is met behulp van een afvaardiging uit de buurt tot stand gekomen en getest.

De zigzagvorm maakte de bank compact en richt de mensen op sommige plekken tot elkaar, terwijl hij op andere juist de mogelijkheid tot afzondering biedt. Een schuine kap geeft beschutting tegen regen en zon, maar geeft ook geborgenheid.

 leugenaarsbankjeleugenaarsbankje

Peter Versseput over het bankje: “LinkedIn, Facebook of Hives; we ontmoeten elkaar, we communiceren en we worden vrienden. Maar al deze digitale ontmoetingen zijn vluchtig, berekend en in zekere zin ook onpersoonlijk. Een toevallige ontmoeting in de analoge wereld en een gesproken conversatie van mens tot mens, doet iedereen goed. Een bedrijvige omgeving, een inspirerende plek en een nieuw zitmeubel op maat moeten de voorbijgangers en omwonende op de Anton Geesinkstraat in Utrecht verleiden elkaar weer echt te gaan ontmoeten.”

Reageer op dit artikel