nieuws

Horecapaviljoen naar locatie

Geen categorie

In de nacht van 18 op 19 april vanaf 24.00 uur wordt het door SeARCH ontworpen horecapaviljoen naar zijn definitieve locatie op het vernieuwde Mercatorplein in Amsterdam gebracht.

Horecapaviljoen naar locatie

 

 

 

 

Het paviljoen is de afgelopen maanden gebouwd in de hal van aannemerij J.C. Nieuwenhuizen aan de Zuidas. Van hieruit zal het in vier afzonderlijke delen middels diepladers worden getransporteerd en vervolgens geassembleerd. De verdere afbouw zal nog ongeveer een maand in beslag nemen. De definitieve opening is in de zomer gepland.

Houten spantenconstructie

Het horecapaviljoen bestaat uit een houten spantenconstructie die rust op een glazen pui rondom. De koepel is aan de buitenzijde afgewerkt met een naadloze laag kunstrubber waarin het willekeurige verloop van de spanten als een negatief reliëf is opgenomen. Drie daklichten komen vanuit dit dakvlak omhoog. Deze zorgen voor meer daglicht midden in het paviljoen en maskeren tegelijkertijd de rookgasafvoer.

Garage-entree

Naast het paviljoen is SeARCH ook verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe garage entree. Het nieuwe pleinontwerp is van Atelier Quadrat.

De geplande route gaat vanaf de zuidas, via de ring west, Jan van Galenstraat en Hoofdweg naar het Mercatorplein.

 

Reageer op dit artikel