nieuws

Haags Hopje door Queeste architecten

Geen categorie

In Den Haag wordt binnenkort in het Fakonahof het Haagse Hopje geopend. Het ontwerp is van Queeste architecten. Haagse Hopjes staan voor zeecontainers waaruit speelgoed wordt uitgeleend aan kinderen uit de buurt. Het Hopje in het Fakonahof is een van de twee nieuwe permanente buurthuizen. Binnenkort opent het tweede in het Hannemanplantsoen.

Haags Hopje door Queeste architecten

 

 

Queeste architecten maakte een ontwerp dat in ieder park of plantsoen tot zijn recht komt. Door de bergingen als losse volumes een eigen plek te geven was het mogelijk het als een alzijdig transparant gebouwtje uit te voeren. De ronde vorm en de goudkleur zijn geïnspireerd op een kroon. De kroonlijst wordt gevormd door een abstract silhouet van kinderen die elkaars hand vasthouden en samen een kring vormen.

 Gouden Hopje door Queeste architecten

Geperforeerde klapframes

Rond de glazen puien zijn geperforeerde aluminium klapframes geplaatst die aangeven wanneer het buurthuis open of gesloten is. Dankzij de perforaties wordt het Hopje ’s nacht van binnenuit verlicht waardoor het functioneert als een lampion.

 Gouden Hopje door Queeste architecten

Koninklijk

Het buurthuis van Queeste architecten wordt op 12 april geopend door Prinses Maxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds.Dankzij een subsidie van dit fonds was het mogelijk het buurthuis te realiseren. Deze Koninklijke betrokkenheid vormde voor de ontwerpers een inspiratiebron.

 

Reageer op dit artikel