nieuws

Fietsenstalling van gepolijste staalplaat

Geen categorie

Het architectenduo Annemiek Bleumink en Donald Osborne zijn de winnaars van de Ontwerpwedstrijd Fietsenstalling Ringstede. Zij ontvingen de prijs (2500 euro) voor het ontwerp “Fietsenstalling R400”.

Fietsenstalling van gepolijste staalplaat

 

 

 

Fietsenstalling R400 brengt volgens Bleumink en Osborne hiërarchie aan in de verschillende gebruiksstromen en publieke voorzieningen aan de Ringstede. De stalling biedt ruimte aan 400 fietsen en 20 plekken voor brommers en bijzondere fietsen en heeft een strekmetalen gevel en stalen constructie. Een accent ligt bij de entree die is uitgevoerd in wit ‘gepolijste’ staalplaat. Het eenvoudig ogende ontwerp kenmerkt zich volgens juryvoorzitter Bert Dirrix van diederendirrix architecten als ‘een mooi uitgebalanceerd, doelmatig en functioneel ontwerp’.

Stimuleren fietsverkeer

Het stimuleren van fietsverkeer van en naar de binnenstad staat in Nieuwegein hoog in het vaandel. De gemeente investeert de komende jaren in gratis bewaakte fietsenstallingen met extra service (OV-fiets huren, bandenplakservice en verkoop van fietsaccessoires). Eind vorig jaar schreef de gemeente Nieuwegein een wedstrijd uit onder architecten tot en met 35 jaar voor een nieuwe fietsenstalling aan de Ringstede. De gemeente heeft dan ook de intentie het winnende ontwerp te realiseren en het architectenduo de opdracht te gunnen.

Tentoonstelling

De genomineerde ontwerpen en de winnaars zijn tot en met vrijdag 28 mei te zien in een tentoonstelling in het Infocentrum Binnenstad, Borgstede 1, Nieuwegein.

Reageer op dit artikel