nieuws

Dingeman Kuilman verlaat Premsela

Geen categorie

Dingeman Kuilman neemt per 1 september 2010 afscheid als directeur van Premsela, het Nederlandse instituut voor design en mode. Hij is benoemd als voorzitter van het College van Bestuur van ArtEZ hogeschool voor de kunsten, gevestigd in Arnhem, Enschede en Zwolle.

Dingeman Kuilman verlaat Premsela

 

 

Kuilman was sinds 2003 als directeur van Premsela onder meer verantwoordelijk voor de realisatie van het eerste onderzoek naar de omvang en de economische betekenis van de designsector en Visies op vormgeving, de tweedelige bronnengeschiedenis van de Nederlandse vormgeving.

Morf

In de afgelopen periode werden daarnaast Morf, vormgevingstijdschrift voor studenten, de internationale portal Design.nl en het platform Streetlab opgericht. In 2004 initieerde hij het publieke designlaboratorium Platform21.

Leerstoel

Dit voorjaar werd de Premsela Leerstoel ingesteld aan de Vrije Universiteit Amsterdam ten behoeve van de wetenschappelijke bestudering van de culturele aspecten van design en mode.

DutchDFA

Kuilman was de mede-initiatiefnemer van het programma DutchDFA, waarbinnen sectorinstituten en brancheverenigingen op het gebied van design, mode en architectuur samenwerken om de internationale positie van Nederland als ontwerpland te versterken.

Reageer op dit artikel