nieuws

Conix ontwerpt kantoor ERA Contour

Geen categorie

Op de hoek van de Zuidweg en de Oostweg in Zoetermeer, naast het bekende Bouwhuis, wordt volgende week de eerste paal geslagen van het nieuwe onderkomen van ERA Contour, ontworpen door Conix Architecten uit Antwerpen. Hier krijgen de medewerkers geen vaste werkplek, maar zij kiezen er een op basis van hun activiteiten.

Conix ontwerpt kantoor ERA Contour

Conix Architecten ontwierp een gebouw dat met een hoogte van 21 meter en een oppervlakte van 3750 vierkante meter anderhalf keer zo groot is als het huidige onderkomen aan de 1e Stationsstraat. Omdat er is gekozen voor het zogenoemde arbeidsgerelateerd werken en de werknemers een werkplek kiezen afhankelijk van hun werkzaamheden, kan het ruimschoots onderdak bieden aan ongeveer tweehonderd medewerkers en co-makers. Deze keuze van werken was een bewuste, omdat het ontmoetingen, interactie en kennisdeling stimuleert wat volgens directievoorzitter Henk Homberg zal leiden tot een efficiënter en beter proces en vervolgens een tevreden klant.

Niet alleen het huisvestingsconcept is onderscheidend, ook aan het energieconcept is veel aandacht besteed. Het doel is om circa dertig procent te besparen op energiekosten.

Zusterbedrijf TBI Synchroon ontwikkelt het gebouw in bouwteamverband met bouwbedrijf JP van Eesteren, installatie-adviseur DWA en techniekbedrijven Wolter & Dros en Croon. Als alles volgens plan verloopt kan eind 2011 het nieuwe kantoor worden betrokken.

Reageer op dit artikel