nieuws

Talentencampus en Sibeliuspark Oss

Geen categorie

KCAP Architects & Planners en de gemeente Oss en de combinatie Park & People tekenden vorige week een samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van Talentencampus/Sibeliuspark Oss.

Talentencampus en Sibeliuspark Oss

 

 

 

Het Sibeliuspark, dat door de huidige inrichting beperkt wordt gebruikt en weinig uitstraling heeft, moet worden omgevormd tot een aantrekkelijk, multifunctioneel, sociaal veilig en goed te beheren park met geïntegreerde woningbouw.

 KCAP maakt stedebouwkundig plan Sibeliuspark Oss

Thematische clusters

De architecten maakten een stedebouwkundig plan bestaande uit een stadscampus met een langgerekte openbare ruimte als voornaamste identiteitsdrager. Hierin worden thematische clusters met een mix van uiteenlopende functies met elkaar verbonden. Een sportplein vormt het sportieve hart van de Talentencampus en biedt ruimte voor voetbal, tennis, klimmen, skateboarden en jeugdcultuur.

 KCAP maakt stedebouwkundig plan Sibeliuspark Oss

Het project moet nieuwe verbindingen leggen tussen vmbo, mbo, sportorganisaties en bedrijfsleven. Het programma omvat 37.200 m2 bvo waarvan 13.400 m2 als maatschappelijk vastgoed en 23.800 m2 bestemd is voor vastgoed met een commercieel karakter.

Reageer op dit artikel