nieuws

Speelplaatsen van West8 in Madrid

Geen categorie

Een serie speeltuinen die West 8 heeft ontworpen voor de stad Madrid, is onderscheiden met de Golden Swing Award. De tuinen maken deel uit van een masterplan dat het landschapsbureau in 2006 ontwierp voor een gebied dat ontstond na het verdiept verleggen van een snelweg.

Speelplaatsen van West8 in Madrid

De tien speelruimtes die West 8 ontwierp, werden door de jury van de prijs geroemd om hun inbedding in de omgeving, hun toegankelijkheid, hun veiligheid en hun originaliteit. Ze bieden kinderen allerhande uitdagingen en stimuleren de fantasie en de creativiteit. Een strook met pijnbomen wordt in de speeltuinen visueel doorgezet in de vorm van robinia stammen die worden ingezet om speelobjecten in te verankeren. Voor elke leeftijdscategorie ontwierp West 8 een serie balanceer-, glij- en schommelobjecten.

Reageer op dit artikel