nieuws

Risico’s ‘blunderput’ verkeerd ingeschat

Geen categorie

De risico’s tijdens de bouw van de Museumparkgarage in Rotterdam zijn onderschat. Dat stelde een onderzoeksbureau vrijdag 12 maart in een rapport over de meest recente kostenstijging bij de zogenoemde ‘blunderput’.

Risico’s ‘blunderput’ verkeerd ingeschat

 

 

 

Het rapport is opgesteld in opdracht van de gemeenteraad. Zo was de kwaliteit van het ontwerp van de garage ‘zwaar overschat’ en het budget om tegenvallers op te vangen te laag. De verantwoordelijke diensten, Gemeentewerken en Ontwikkelaarsbedrijf Rotterdam, hebben opleverings- en financieringsproblemen veel te laat doorgegeven aan het college en de gemeenteraad.

Aanpassingen bouwconstructie

Eind vorig jaar maakte de huidig verantwoordelijk wethouder Hans Vervat bekend dat de parkeergarage ongeveer 5 miljoen euro duurder uitpakt. De extra kosten werden veroorzaakt doordat er aanpassingen en versterkingen nodig bleken in de bouwconstructie.

Verdubbeling

Het was niet de eerste keer dat de geschatte kosten werden overschreden. Aanvankelijk waren de kosten geraamd op 54 miljoen euro, maar in 2007 was dat bedrag inmiddels verdubbeld. De parkeergarage biedt plaats voor 1.150 auto’s en een waterberging voor 10 miljoen liter regenwater onder het Rotterdamse Museumpark.

Bron: Vastgoedmarkt/Cobouw

Reageer op dit artikel