nieuws

Rechtszaak fraude Palm Invest van start

Geen categorie

De hoofdverdachten in de fraudeaffaire rond vastgoedfonds Palm Invest, Remco V. en Danny K., hebben zich gisteren moeten verantwoorden bij de rechter in Amsterdam. De rechtbank heeft vijf dagen voor de zaak uitgetrokken. Het Openbaar Ministerie beschuldigt de verdachten onder meer van verduistering van vele miljoenen euro’s van investeerders en witwassen van crimineel geld.

Rechtszaak fraude Palm Invest van start

 

In totaal stopten beleggers ruim 27 miljoen euro in het fonds, dat beloofde te gaan investeren in vastgoed in Dubai.De curator van het failliete fonds meldde vorige week dat een aanzienlijk deel van het geld van beleggers is gebruikt voor de aankoop van voertuigen, een boot en persoonlijke schuld van Remco V.

Waarde

De waarde van vastgoedbezittingen bedroeg in januari 2008, toen de bedrijfstop werd opgepakt, ruim 6,5 miljoen euro. Van ongeveer 15 miljoen euro moet volgens de curator de bestemming nog worden verklaard.

Uitstel

Afgelopen september werd het proces uitgesteld. Volgens de advocaten was het strafdossier nog niet klaar en ook wilden ze nog getuigen laten ondervragen bij de onderzoeksrechter. De slechte fysieke conditie speelde eveneens een rol in het uitstel van het proces.

Boek Dion Bartels

Gisteren verscheen het boek ‘Palm Invest’ van gewezen advocaat Dion Bartels. Het boek van Bartels, die zich met zijn inmiddels failliete advocatenkantoor had opgeworpen als vertegenwoordiger van de gedupeerde beleggers, geeft een overzicht van de gebeurtenissen.

ANP

Reageer op dit artikel