nieuws

Opening permanente expositie Letterkundig Museum

Geen categorie

Opera Amsterdam ontwierp de permanente tentoonstelling voor het vernieuwde Letterkundig Museum. ‘Het Pantheon’ brengt alle hoogtepunten uit de Nederlandse literatuur in de meest brede zin bijeen. Niet alleen boeken, maar ook animaties, geluidsopnames en projecties zijn ingezet om het geschreven woord tot leven te doen komen.

Opening permanente expositie Letterkundig Museum

 

Voor het eerst zijn in een tentoonstelling Nederlandse en Vlaamse schrijvers vanaf de middeleeuwen tot heden te bewonderen. De installatie van honderd vitrines die Opera Amsterdam ontwierp voor het Letterkundig Museum is op zich al een attractie, maar ordent ook de enorme hoeveelheid aan media die de tentoonstelling ondersteunen.

Meerlaags ontwerp

In de biografische afdeling van de tentoonstelling kunnen de bezoekers snuffelen tussen de collectie schrijversparafernalia. Omdat het een permanente tentoonstelling betreft, hebben de ontwerpers meerdere lagen aangebracht in het ontwerp. Wie vaker terugkomt, zal elke keer nieuwe ontdekkingen doen. Het is als een roman die leest als een thriller, maar die de inhoud heeft van een literair meesterwerk.

Verbouwing

Harry Mulisch opent vandaag in besloten kring het vernieuwde Letterkundig Museum. Een grootscheepse verbouwing heeft geleid tot ruim 500 m2 extra tentoonstellingsoppervlak en een helder, transparant gebouw. Vanaf 5 maart is het vernieuwde museum weer geopend voor het publiek.

Reageer op dit artikel