nieuws

Ole Scheeren verlaat OMA

Geen categorie

Vandaag is bekendgemaakt dat Ole Scheeren OMA verlaat en zijn eigen bureau gaat opzetten. Scheeren, die sinds 1995 werkzaam is bij het Rotterdamse bureau zei hierover: “Mijn samenwerking met Rem Koolhaas en OMA was een buitengewone ervaring. We hebben een aantal opmerkelijke projecten in Azië en Noord-Amerika ontworpen. Voor mij is het nu tijd om nieuwe wegen in te slaan en ik ben zeer enthousiast over deze volgende fase in mijn werk.”

Ole Scheeren verlaat OMA

 

Ole Scheeren was partner van OMA en leidde de vestiging van het bureau in Beijing. Deze dependance komt onder leiding te staan van David Gianotten, die momenteel het kantoor van OMA in Hong Kong runt.

Tijdens zijn periode bij OMA heeft Scheeren enkele baanbrekende projecten geleid, waaronder de ontwerp- en constructiefase van de CCTV en de TVCC in Beijing, de Prada epicenters in New York en Los Angeles en de nog in aanbouw zijnde MahaNakhon toren in Bangkok. Hij leidde voor de Aziatische vestiging van OMA de projecten in deze regio. De lopende projecten zullen in de portefeuille van OMA blijven.

Rem Koolhaas reageerde als volgt op het vertrek: “Ole heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van ons bureau en heeft de realisatie van het CCTV project in goede banen geleid. Na vijftien jaar samen te hebben gewerkt, hebben we besloten ieder onze eigen weg te gaan.”

Scheeren heeft onlangs een positie als gastprofessor aan de Hong Kong University geaccepteerd.

Reageer op dit artikel