nieuws

Nieuwbouw 55-pluswoningen in Buitenveldert

Geen categorie

In Amsterdam Buitenveldert is de bouw gestart van 48 seniorenwoningen ontworpen door Architectenbureau Hoogeveen. Met de realisatie hiervan komt opdrachtgever Woonzorg Nederland tegemoet aan de behoefte van betaalbare woningen voor 55-plussers in Amsterdam.

Nieuwbouw 55-pluswoningen in Buitenveldert

De 48 sociale huurappartementen zijn verdeeld over twee complexen met ieder vier bouwlagen. Kenmerkend in het ontwerp van Architectenbureau Hoogeveen zijn de glazen gevels en de balkons die op speelse wijze zijn geplaatst. De faciliteiten zijn afgestemd op de doelgroep van 55-plussers, zo zijn de verdiepingen bereikbaar via en lift en is het hele complex, inclusief de woningen drempelvrij en rolstoel toegankelijk.

Tijdens de bouw die naar verwachting begin 2011 zal zijn afgerond, wordt alles gedaan om overlast voor de omgeving tot het minimum te beperken. Daarom wordt gebruik gemaakt van boorpalen. Door het boren van een schacht wordt de grond verwijderd en vervangen door beton en wapening. De buren, een kinderdagverblijf en een woonzorgcentrum, zullen op deze manier weinig hinder ondervinden van alle bouwactiviteiten.

Reageer op dit artikel