nieuws

Nieuw kantoor Dura Vermeer

Geen categorie

Het slaan van een groengele damwand markeert de start van de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Dura Vermeer en is een belangrijke stap in de ontwikkeling van Rotterdam Airport Business Park, het bedrijvenpark van Rotterdam The Hague Airport. Het kantoor is ontworpen door JHK Architecten. Dura Vermeer Vastgoed ontwikkelde het plan in opdracht van Schiphol Real Estate, de initiatiefnemer van het nieuwe Business Park.

Nieuw kantoor Dura Vermeer

Het nieuwe kantoor bevindt zich op het ‘Airportplein, een van de vier deelgebieden van Rotterdam Airport Business Park. JHK Architecten ontwierp hier een stevig steenachtig gebouw met grote openingen naar de directe aangrenzende buitenruimtes. Het gebouw varieert in hoogtes: aan de toegangsweg negen bouwlagen en aan de achterzijde en aan de zijkant vier bouwlagen. In de plint bevindt zich de eerste parkeerlaag, de overige drie zijn ondergronds aangelegd. Tussen het metselwerk van de kantoorlagen en de plint is een glazen strook aangebracht, waarin de entreehal en de opgangen zijn ondergebracht.

Van de 12.000 vierkante meter neemt Dura Vermeer de helft in gebruik ten behoeve van de Raad van Bestuur, stafdiensten en een aantal werkmaatschappijen. In de loop van 2012 kunnen zij het gebouw betrekken. De overige zesduizend vierkante meter is bestemd voor de verhuur.

Er staat nog meer op stapel rondom Rotterdam The Hague Airport. De ambitie is om hier een vijf sterren zakenluchthaven te creëren en daar hoort een hoogwaardig business park bij. Rotterdam Airport Business Park wordt gefaseerd ontwikkeld en is opgesplitst in vier deelgebieden: het Entreegebied, Airportplein, Bedrijvencluster en Airside. Daarnaast wordt geïnvesteerd in infrastructuur, groen en water.

Reageer op dit artikel