nieuws

James Carpenter geëerd

Geen categorie

James Carpenter, de New Yorkse architect, beeldhouwer en ontwerper van daglicht, is ontvangt dit jaar de Daglicht en Bouwcomponent Award van de Velux en Villum Foundation’s. Carpenter zal vandaag de award en een subsidie van 100.000 euro in ontvangst nemen tijdens de prijsuitreiking in Kopenhagen. De prijs eert Carpenter voor zijn gehele oeuvre van ontwerpen met verbeteringen van de stedelijke omgeving door daglicht en andere natuurlijke fenomenen.

James Carpenter geëerd

Israël Museum

Momenteel werkt Carpenter als ‘lead-architect’ bij verschillende projecten, waaronder de huidige herinrichting van het Israel Museum in Jeruzalem dat binnenkort wordt geopend. Eerder speelde hij een belangrijke rol bij het ontwerpen van 7 WTC, het eerste gebouw dat vanaf Ground Zero is opgebouwd sinds de aanslagen van 11 september 2001. Daarnaast ontwierp Carpenter ook de Cable Net Wall in het atrium van de Time Warner Building. Dankzij dit ontwerp kunnen de gasten in het Lincoln Center genieten van Jazz Muziek terwijl ze uitkijken over de 59ste straat en de boomtoppen van Central Park zonder geluidshinder van de omgeving.

Daglicht en Bouwcomponent Award

De prijs wordt sinds 1980 jaarlijks uitgereikt door de Velux Foundation en Villum Foundation, een groep van non-profit stichtingen opgericht in 1971 door de civiel-ingenieur en uitvinder Villum Kann Rasmussen. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een architect, onderzoeker, kunstenaar of industrieel ondernemer voor hun werk met daglichtontwerpen, hun bijdrage aan de wetenschap, hun kennis van en belangstelling voor daglichttoetreding of de ontwikkeling van industrieel geproduceerde bouwelementen.

Reageer op dit artikel