nieuws

Ideeën gezocht interieur Nationaal Historisch Museum

Geen categorie

Het Nationaal Historisch Museum is deze week gestart met Lab INNL, een platform voor het testen van ideeën voor de inrichting van het Nationaal Historisch Museum. Onder leiding van ontwerpduo Scholten & Baijings worden pas afgestudeerde en gerenommeerde architecten, ontwerpers, kunstenaars en fotografen uitgenodigd een bijdrage te leveren.

Ideeën gezocht interieur Nationaal Historisch Museum

In het Lab INNL wisselen de ontwerpen voor de inrichting van het NHM elkaar af in een doorlopende proefopstelling. Behalve meubilair is er ook stoffering, verlichting en beplanting te zien. De bedoeling is een creatieve kruisbestuiving te verkrijgen.

De bijdragen van pas afgestudeerde en gevestigde ontwerpers, architecten, kunstenaars en fotografen gaan een dialoog aan met de rijke Nederlandse geschiedenis. Zo staat een prototype van de Rotterdam Chair door Hella Jongerius uit 2008 naast een oude Zigzagstoel door Gerrit Rietveld uit 1932. 

De interieurcyclus in Lab INNL is kort. Tot maart 2011 zullen wisselende opstellingen en maquettes van binnenruimtes de revue passeren. Deze zijn vrij te bezichtigen in de etalage van de studio van Scholten & Baijings aan de Westerdoksdijk 597 in Amsterdam.

Het NHM biedt een blik op de geschiedenis van Nederland met tentoonstellingen en activiteiten onder het thema INNL. Het programma van 2010 staat op INNL

Reageer op dit artikel