nieuws

Hotelcomplex in München door schmidt hammer lassen

Geen categorie

schmidt hammer lassen architects heeft de opdracht gekregen een 40.000 m2 groot 5-sterren hotelcomplex in München (D) te ontwerpen. Het complex is gesitueerd in het nieuwe gebied rond de Schwabinger Tor, aan de noordkant van de Leopoldstraβe. De uitdaging was om de karakteristieken van de stad in het ontwerp op te nemen en deze zo naar dit nieuwe stadsdeel te brengen.

Hotelcomplex in München door schmidt hammer lassen

Het bureau liet zich bij het ontwerpen leiden door een analyse van de historische stad met zijn bogen, arcaden en gewelven en de relatie tot het masterplan met zijn boulevards, pleinen en stegen. Partner Kim Holst Jensen: “De arcade komt veel voor in München en benadrukt de overgang van een publiek plein naar de meer private stedelijke ruimtes. Hij creëert een semi-publieke ruimte waar mensen kunnen zitten en het stedelijk leven kunnen bekijken. Wij willen dit architecturale kenmerk integreren in de benedenverdieping van het hotel.”

schmidt hammer lassen hotel munchen

Ten noorden en zuiden van het gebouwencomplex vormen twee stedelijke pleinen de natuurlijke toegangsroute naar het hotel en het conferentiecentrum. De entrees worden benadrukt door twee indrukwekkende, gouden gewelven. De 300 kamers zijn voorzien van grote luxe badkamers en worden gekenmerkt door veel daglicht en een visuele verbinding met buiten.

schmidt hammer lassen hotel munchen

Reageer op dit artikel