nieuws

Grenswaarden gezocht!

Geen categorie

Grenswerte, het nieuwe kunst- en cultuurprogramma in de Euregio roept kunst- en cultuurmakers, kunstenaarsverenigingen en culturele organisaties op om ideeën te leveren.

Grenswaarden gezocht!

 

 

 

 

Van 2010 tot 2014 realiseert en vormt grenswerte een programma waarin jaarlijks tien tot vijftien kunstzinnige manifestaties of projecten verspreid over de Euregio plaatsvinden. Het thema is de grens zelf, zowel in concrete als in overdrachtelijke zin.

Grens, waarde, grenswaarden: aan deze begrippen worden in een Nederlands – Duitse dialoog verschillen en overeenkomsten, plaatselijke historie en verhalen, problemen en vragen onderworpen. Deze begrippen krijgen elk jaar een ander subthema, ditmaal is dit Passage.

Passage

Dagelijks passeren duizenden met de auto, de bus, de trein, de fiets, te voet of zelfs door de lucht de grens tussen Nederland en Duitsland. ‘Rites de passage’ beschrijft de passage, het passeren, als een overgangsritueel. De oorspronkelijke identiteit (van een gebied) wordt losgelaten, een niet gedefinieerde fragiele tussenruimte dient als overgang waarna men binnentreedt in de nieuwe identiteit. Maar wat zijn dat, deze ruimtelijke identiteiten die verlaten dan wel binnengetreden worden? Worden ze door de snelheid van het dagelijkse leven gemengd of juist helder afgescheiden? Bestaat er nog wel een grens, een tussen of overgangsruimte tussen identiteiten?

Projectideeën gevraagd

Gevraagd worden uitvoerbare projectideeën voor grenswerte die voldoen aan het themagebied grens, waarde, grenswaarden en het jaarlijkse subthema. Alle kunstdisciplines, ook interdisciplinair en met een participerende component, komen hiervoor in aanmerking als ze nieuw, origineel, en grensoverschrijdend zijn.

Uitvoering moet plaatsvinden tussen maart 2010 tot april 2014

www.grenswerte.eu

Reageer op dit artikel