nieuws

Europese aanbesteding Tricotage

Geen categorie

De gemeente Veenendaal en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM zijn gezamenlijk gestart met de Europese aanbestedingsprocedure voor het project Tricotage in Veenendaal, een ontwerp van LEVS architecten. Het project gaat deel uit maken van het centrumplan Brouwerspoort.

Europese aanbesteding Tricotage

 

 

 

 Tricotage is een multifunctioneel complex dat bestaat uit 87 koop- en huur woningen, circa 6.000 m² commerciële ruimte, horeca, culturele functies en een drielaagse parkeergarage met circa 500 openbare parkeerplaatsen. Het publieke deel en het private deel van Tricotage worden uitgevoerd in opdracht van respectievelijk de gemeente Veenendaal en AM. Met Patrimonium woonstichting is een overeenkomst gesloten voor de verkoop van 54 woningen. 2.000m² Winkelruimte is verhuurd aan The Sting. Naar verwachting zal de bouw na de zomer van 2010 van start gaan.

Aanbestedingsverplichting

AM en de gemeente Veenendaal hebben voor deze gezamenlijke aanpak gekozen vanwege de op de gemeente Veenendaal rustende Europese aanbestedingsverplichting van de publieke delen, te weten de openbare parkeergarage en het deel voor de culturele functies.

Brouwerspoort

De ontwikkeling en bouw van het centrumplan Brouwerspoort op het voormalige terrein van de Hollandia Wolfabriek is in volle gang. Het plan maakt deel uit van de Centrumvisie 2030, die betrekking heeft op de vernieuwing van het totale centrum van Veenendaal. Brouwerspoort bestaat uit circa 10.000m² winkelruimte, horeca, een uitgebreid cultureel programma en circa 500 woningen. De commerciële functies en het woningprogramma worden ontwikkeld door AM.

Reageer op dit artikel