nieuws

Eigen woning in zeven stappen

Geen categorie

In Sittard worden binnenkort elf vrijstaande woningen gerealiseerd volgens een bijzonder principe. De toekomstige bewoner kan zelf zijn huis samenstellen volgens een stappenplan. De mogelijkheden van Compose Your Home zijn individueel en flexibel. Bovendien worden bij iedere keuze de financiële consequenties in beeld gebracht.

Eigen woning in zeven stappen

De elf woningen zijn gepland in de wijk Overhoven, niet ver van het centrum van Sittard. Er zijn drie typen woningen, die naar eigen smaak kunnen worden samengesteld. Een speciale website begeleidt de toekomstige eigenaar in zeven stappen naar een compleet ontwerp. Eerst wordt de kavel gekozen. Daarna volgt de individuele afwerking, zoals de plattegrond, de kap, de gevelstenen, dakvensters en de materialisering. Bij elke keuze verschijnen ook de kosten die eraan zijn verbonden. Bovendien is veel aandacht geschonken aan duurzaamheid, zo zijn er diverse energiebesparende maatregelen genomen, zoals isolatie van wanden, vloeren en het dak, HR++ beglazing en warmteterugwinning.

Als alle stappen zijn gemaakt en het ontwerp ligt klaar kan tot de koop en de bouwwerkzaamheden worden overgegaan. Er wordt niet gewacht tot alle woningen zijn verkocht.

Reageer op dit artikel