nieuws

Eervolle vermelding voor Hootsmans architectuurbureau

Geen categorie

Hootsmans architectuurbureau heeft voor de uitbreiding van het justitiële centrum in de binnenstad van Chemnitz een eervolle vermelding gekregen. Het bureau maakte een voorstel waarin vorm en fasering flexibel zijn.

Eervolle vermelding voor Hootsmans architectuurbureau

Oud en nieuw worden samengevoegd tot een nieuwe structuur die reageert op zijn context. Dit wordt bereikt door formeel (hoogte, rooilijn), functioneel (routes) en in materialisatie relaties te leggen tussen de verschillende gebieden. De nieuwe vorm, geeft met vijf verschillend ingerichte hoven een stedebouwkundige kwaliteit aan het gebied. Het complex ligt in een nieuw groen park. Het bestaande gebouw aan de Bruckenstrasse 10/12, een overblijfsel van het voormalige Oost-Duitsland, wordt in het plan verbeterd door middel van een aantal kleine ingrepen. De opzet van het nieuwe complex maakt het geschikt voor verschillende soorten gebruikers.

 Hootsmans architecten ontvangt eervolle vermelding ideeenprijsvraag Chemnitz Hootsman architectuurbureau

Duurzaam

De gevels zijn uitgevoerd in een Co2-negatieve beton soort met glas met nanogel. De hoven worden afgewisseld door kleur en open gevels. De stand van de zon bepaalt het percentage glas van de gevelelementen waardoor een ruimtelijk gevelbeeld ontstaat.

Koch architecten wint in Chemnitz
Het winnende ontwerp van Architekturbüro Peter Koch uit Chemnitz

Besloten ideeënprijsvraag

Hootsmans architectuurbureau kreeg de eervolle vermelding in een besloten ideeënprijsvraag uitgeschreven door het Saksische Staatsministerie van Financien voor de uitbreiding van het justitiele centrum in de binnenstad van Chemnitz in voormalig Oost-Duitsland. Winnaar werd Peter Koch.

 Bekijk de film van de inzendingen op Sachsen-fernsehen.de

Reageer op dit artikel