nieuws

Weer problemen met dak Europarlement

Geen categorie

Het gebouw van het Europarlement in Straatsburg heeft opnieuw problemen met plafonds. Enkele grote plafondplaten in de kantoren van een groep Nederlandse ambtenaren zijn naar beneden gevallen. “Als daar iemand had gezeten, was die waarschijnlijk dood geweest”, aldus een ambtenaar maandag.

Weer problemen met dak Europarlement

 

 

 

De ambtenaren waren op het moment van het incident nog afwezig of onderweg. Zo’n twintig à dertig bureaus zijn verplaatst naar de gangen. Een woordvoerster van het parlement stelt dat een deel van het plafond losliet door lekkage tijdens werkzaamheden. Zo’n anderhalf jaar geleden stortten grote betonnen dakdelen op de vergaderzaal van de Europarlementsleden. Wegens het risico en reparaties kon het parlement toen ruim twee maanden niet in Straatsburg vergaderen. Het parlement beschikt ook over eenzelfde gebouw in Brussel.

Bekijk het filmpje

Reageer op dit artikel