nieuws

SeARCH in de prijzen

Geen categorie

Tijdens een bijna huiselijke bijeenkomst in het Nederlands Architectuurinstituut te Rotterdam is afgelopen zaterdag SeARCH, het architectenbureau uit Amsterdam van Bjarne Mastenbroek, uitgeroepen tot ‘Architect van het Jaar 2009’. Aan deze prijs die dit jaar voor de derde maal is toegekend, is een geldbedrag van 5.000,- Euro verbonden.

SeARCH in de prijzen

 

 

De jury, bestaande uit bestaande uit Andy van den Dobbelsteen (hoogleraar TU Delft), Harm Tilman (hoofdredacteur ‘de Architect’) en Rudy Uytenhaak (winnaar Architect van het Jaar Prijs 2008), kende dit bureau ook de categorieprijs voor grote bureaus toe.

De jury prees Bjarne Mastenbroek voor “de combinatie van durf in de zoektocht naar nieuwe architectonische wegen met het aanspreken van opdrachtgevers en vakgenoten op hun verantwoordelijkheden”. Mastenbroek werkt al jaren “gepassioneerd aan toparchitectuur, aan een eigen visie op duurzaamheid en zet zich niet aflatend in voor de hele beroepsgroep”, aldus de jury.

In de categorie Medium ging de prijs naar Atelier Kempe Thill uit Rotterdam en in de categorie Small naar Kingma Roorda Architecten uit Rotterdam. De publieksprijs werd in de wacht gesleept door Faro Architecten uit Lisserbroek en Zutphen.

Reageer op dit artikel