nieuws

Recycloop door 2012 Architecten

Geen categorie

Vanaf morgen, 12 december staat in Dordrecht op het plein voor het Lindershuis het project Recycloop van 2012 Architecten.

Recycloop door 2012 Architecten

Het ronde bouwwerk is gemaakt van gebruikte RVS aanrechtbladen Door de afvoergaten van de gootstenen kun je (ook) naar binnen kijken. Daar wordt iedere drie maanden nieuw werk getoond van steeds een andere Dordtse kunstenaar. Margit Rijnaard bijt de spits af. Daarna is er werk te zien van Jan Barel. Grafisch vormgever Marleen oud maakt een ontwerp voor de stoep, waardoor er geen fietsen meer geplaatst kunnen worden.

Ter gelegenheid van de plaatsing van de Recycloop is er in het CBK in Dordrecht een tentoonstelling van het werk van 2012 Architecten te zien. Tijdens de tentoonstelling staat hergebruik centraal. Het architectenbureau gaat een stap verder dan ‘gewoon’ hergebruik, zij zijn voorstander van ‘superuse’. Bij ‘superuse’ gaat het niet alleen om het opnieuw gebruiken van iets, het is een nieuwe manier van denken, van het ontwikkelen van een bewustzijn dat er interactie mogelijk is tussen design en de beschikbaarheid van bestaand materiaal. 2012 Architecten maakt behalve gebruik van oude gootstenen zoals in de Recycloop, ook gebruik van raamkozijnen, autobanden, luiers, oud asfalt, of tapijttegels. Zelfs vergeten voorraden kunnen in hun visie opnieuw worden gebruikt.

 espressobar door 2012 Architecten
2012 Architecten maakte van fronten van kapotte wasmaschines de Espressobar Sterk 2. Foto Allard van der Hoek

Op de tentoonstelling toont 2012Architecten een overzicht van hun werk en de verschillende mogelijkheden van ‘superuse’.

www.2012architecten.nl

Reageer op dit artikel