nieuws

Parkeergarage IJdock van start

Geen categorie

Binnenkort begint de bouw van de 60 bij 180 meter grote drielaagse onderbouw van IJDock aan de zuidelijke IJ-oever te Amsterdam. Deze onderbouw ligt volledig onder NAP en – bestaat uit twee parkeerlagen en een servicelaag. IJDock is een ontwikkeling van ASR Vastgoed Ontwikkeling in samenwerking met de Rijksgebouwendienst.

Parkeergarage IJdock van start

De parkeergarage biedt straks onder andere plaats aan 500 parkeerplaatsen. Daarnaast bevinden zich in de onderbouw servicefaciliteiten voor de bovenbouw. De parkeergarage zal naar verwachting eind 2010 gereed zijn.

Zodra de parkeergarage gereed is, wordt gelijktijdig begonnen met de bouw van vijf gebouwen. De Rijksgebouwendienst zorgt voor huisvesting van het Gerechtshof Amsterdam, het Ressortsparket Amsterdam en de waterpolitie van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD). ASR Vastgoed Ontwikkeling realiseert de kantoren voor de markt, horeca, commerciële ruimten, appartementen, een hotel en een passantenhaven.

IJDock wordt met 87.000 m2 aan grootstedelijke voorzieningen een geheel nieuw stukje Amsterdam Centrum. Gelegen midden in het IJ en grenzend aan de Jordaan, krijgt het schiereiland IJDock een bijzondere uitstraling. Het gehele project zal als alles volgens planning verloopt, eind 2012 worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel