nieuws

Ondernemershuis Limburg

Geen categorie

Het Ondernemershuis Limburg in Roermond wordt een ontwerp van het bureau SATIJNplus Architecten uit Born. Het team van SATIJNplus, bestaande uit de architecten Rob Brouwers, Harold Janssen en Koen Savelkoul, slaagde er als beste in de twee monumentale gebouwen door middel van een transparante campus met elkaar te verbinden tot een modern en flexibel, gezamenlijk kantoor voor de Kamer van Koophandel Limburg, de LLTB, de Limburgse Werkgeversvereniging en het MKB Limburg.

Ondernemershuis Limburg

In de visie van architect Rob Brouwers zorgt de transparante campus ervoor dat alle organisaties optimaal kunnen samenwerken. Op de begane grond van de campus komen onder meer de hoofdentree met een gezamenlijke receptie en wachtruimte. Op de hoger liggende etages is ruimte voor informele ontmoeting, vergaderen en het organiseren van symposia. De derde verdieping bevat een restaurant met dakterras.

 Satijnplus Architecten Born ontwerp Ondernemershuis Limburg

In het schetsontwerp is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Doordat de twee bestaande gebouwen een nieuwe functie krijgen, wordt veel bespaard aan materiaalgebruik en CO2-uitstoot ten opzichte van de nieuwbouw. Daarnaast wordt gekeken naar zonoriëntatie, natuurlijke ventilatie, zoneverwarming en het terugwinnen van warmte.

Het nieuwe kantoor krijgt een bruto vloeroppervlakte van ongeveer 9.000 m2 en gaat ruim 200 medewerkers huisvesten. In de komende maanden zal het schetsontwerp verder worden uitgewerkt. Daarna kunnen achtereenvolgens de vergunningaanvraag en de aanbesteding worden gedaan.

 Satijnplus Architecten Born ontwerp Ondernemershuis Limburg

Naar verwachting zal de daadwerkelijke verbouwing starten in de tweede helft van 2010. Einde 2011 zou dan de oplevering kunnen plaatsvinden. Met de verbouwing is een bedrag van tien miljoen euro gemoeid.

www.lltb.nl

Reageer op dit artikel