nieuws

Minder opleveringsgebreken nieuwbouw

Geen categorie

Het aantal opleveringsgebreken bij nieuwbouwwoningen is afgenomen van 22 naar 18. Mogelijk zorgt de dalende bouwproductie voor een afnemende werkdruk en een betere opleverkwaliteit.

Minder opleveringsgebreken nieuwbouw

Tussen oktober 2008 en september 2009 voerden bouwkundigen van Vereniging Eigen Huis ruim 21.000 opleveringskeuringen uit. Met name in de laatste maanden is een verbetering van de opleverkwaliteit te zien. Het aantal gebreken daalde toen naar gemiddeld 18 per woning, tegen 22 in 2008 en in de eerste maanden van 2009.

Volgens het onderzoek wordt ruim een kwart van de opleveringsfouten veroorzaakt door de timmerman. De meeste gebreken komen voor bij de kozijnen van ramen en deuren (16%). Op de tweede plaats komen problemen met het schilderwerk (15%). Kapot of beschadigd glas staat op de derde plek (7%).

Reageer op dit artikel