nieuws

Hotel en Spa in Las Vegas door Rafael Vinoly geopend

Geen categorie

Het Vdrara Hotel en de Spa die een onderdeel vormen van CityCenter, een stedelijk resort midden in Las Vegas, is gisteren geopend. Het 57 verdiepingen hoge gebouw valt op door zijn slanke profiel en de gekromde vorm.

Hotel en Spa in Las Vegas door Rafael Vinoly geopend

 

 

Het gebouw bestaat uit drie parallelle bogen die variëren in hoogte. De volumes zijn te onderscheiden door een subtiel kleurverschil in de gevel. Daarnaast zijn ze herkenbaar door diepe geulen die zich ertussen bevinden.De horizontaal georiënteerde vliesgevels reflecteren het woestijnlandschap waarmee Las Vegas is omringt.

Maar het gebouw is niet alleen door zijn enorme hoogte en vorm aanwezig. De entreepartij vormt een belangrijk onderdeel van het gebouw en door de enorme luifel ontstaat er een relatie met de begane grond.

 

 

Reageer op dit artikel